BENVENUTO! Welkom op mijn website.

Mijn naam is Elisabeth Gossweiler. Ik verzorg cursussen Italiaans aan de Volksuniversiteit in Zwolle en bij mij thuis aan de Oranje Nassaulaan in de Veerallee.

Hoe Italiaans ik ben?
Ik ben een échte Europeaan. Van oorsprong ben ik Zwitserse. Duits was mijn moedertaal en de eerste taal die ik studeerde aan de universiteit. Vanaf mijn twaalfde volgde ik echter al Italiaanse les en na een periode in het volwassenonderwijs te hebben gewerkt, dreef mijn liefde voor deze taal me naar Italië. Daar leerde ik alles over de rijke cultuur en de Italiaanse ‘way of life’ oftewel ‘modo di vivere.’ Vijf jaar later verhuisde ik met een Italiaanse lesbevoegdheid op zak naar Nederland waar ik mijn onderwijsloopbaan op een gymnasium vervolgde.

Sinds drie jaar werk ik met veel plezier in het cursusonderwijs. De combinatie van het persoonlijke contact en de focus op resultaat spreekt mij enorm aan. Graag maak ik u wegwijs in de prachtige, temperamentvolle, Italiaanse taal.

Uw leervraag staat centraal
De cursus is praktijkgericht. In vijftien lessen zullen uw spreek-, luister- en leesvaardigheden worden verbeterd.

Uw persoonlijke leervraag staat centraal. Wilt u zich richten op schrijfvaardigheid? Dan pas ik het lesprogramma hierop aan.

Het effect van de lessen is groot dankzij het direct toepassen van de verworven kennis en het plezier dat u hieraan beleeft. Uw inzet bepaalt het succes. Om de Italiaanse taal te leren beheersen is kennis van de Nederlandse grammatica belangrijk.

Hoe meer aandacht, hoe meer effect
Om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, hanteer ik een maximale groepsgrootte van zeven cursisten. Tijdens de bijeenkomsten staat een persoonlijke en veilige werksfeer voorop. Alleen dan haalt u het beste uit uzelf.

Beginnen!
Bij aanvang van de cursus probeer ik aan de hand van het startniveau de cursusgroepen samen te stellen, zodat iedereen optimaal kan profiteren van de lessen. Tussentijds instromen is mogelijk, als uw startniveau dit toelaat. Na afloop van de cursus kunt u zich aanmelden voor een korte verdiepingscursus.

Twijfelt u nog of bent u nieuwsgierig? Neem gerust contact met mij op. Ook bent u van harte welkom om vrijblijvend een bijeenkomst bij te wonen.

  Elisabeth Gossweiler
Elisabeth Gossweiler
Oranje Nassaulaan 8
8019 ZB Zwolle
06 - 533 531 53
elisabethgossweiler11@gmail.com
Een basiskennis van de Nederlandse taal is vereist